2013. október 4., péntek

Charles, The Prince of Wales - Lady Diana Spencer

Károly és Diana mesés esküvője 1981.július 29-én volt a Szent Pál Katedrálisban. Lady Diana 20 éves volt, Károly herceg 32.
A lánykérés 1981.február 6-án történt a Windsor kastély hajdani gyerekszobájában. A világ 1981.február 24-én tudta meg, hogy a walesi herceg megnősül. A jegygyűrű egy 14 gyémánttal körülvett zafír.
Lady Diana utolsó éjszakáját az esküvő előtt a Clarence House-ban töltötte, ahonnan édesapja társaságában utazott a katedrálishoz üveghintóban.
A világ lélegzetvisszafojtva figyelte a hintóból kiszálló leendő hercegnő mesés menyasszonyi ruháját, amit Elizabeth és David Emanuel készített, és kb. 9000 angol font volt az akkori ára. A ruha 30 méter anyagból készült selyemtaft költemény. Puffos ujját brüsszeli csipke szegélyezte. Fodros nyakkivágását gyöngyökkel és flitterekkel varrták ki. 25 méternyi uszálya volt és 10000 gyönggyel díszítették.
A menyasszonyon a "valami kék" jegyében egy kis kék szalag volt, amit a ruha derékvonalába varrtak, szerencsehozónak pedig egy pici brillekkel kirakott lópatkót varrtak rá.
Károly herceg a tengerésztiszti gála egyenruháját viselte.
A Szent Pál Katedrálisban 2500 vendég volt, míg az esküvő utáni ebédre 120 meghívott volt hivatalos.
Világszerte 750 millió tévénéző látta a királyi esküvőt.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése