2013. október 4., péntek

Vilmos - Catherine

Vilmos herceg 2010 októberében Kenyában kérte meg barátnője, Kate Middleton kezét. Az eljegyzést 2010.november 16-án jelentették be. A királyi esküvőt 2011.április 29-én szinte az egész világon láthatták.
Az esküvő színhelye a Westminster Apátság volt, ahová 1900 meghívott érkezett. Az esküvő 2011. április 29-én helyi idő szerint 11 órakor, magyar idő szerint 12 órakor kezdődött.
A menyasszonyi ruhát Sarah Burton készítette az Alexander McQueen Divatházból, fehér és elefántcsont színű szaténból készült, tartozik hozzá egy hímzett vállfűző és egy szoknya is A csipkére hímzett vállfűző az Egyesült Királyság nemzeteit volt hivatott jelképezni. Az ara fején lévő, gyémántokkal ékesített tiarát II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön. A ruha uszálya 270 cm hosszú.
A csipkéket a Hampton Court Palace-ban levő Royal School of Needlework munkatársai készítették kézzel. A ruha, a szoknya és az alsószoknya díszítését kézzel készített angol és francia csipkéből készítették. A szoknya egy kinyíló virágot formál.
A "valami kék" jegyében egy csíkot fűztek a ruha belsejébe.
A menyasszonyi ruha állítólagos ára 250000 font.
Vilmos herceg az ír őrezred tiszteletbeli ezredesének vörös egyenruháját viselte.
Vilmos tanúja öccse, Harry herceg, Kate tanúja húga, Pippa Middleton volt. Vilmos az esküvő előtti utolsó éjszakáját a Clarence House-ban töltötte, Kate pedig családjával a Goring Hotelben.
A szertartás utáni kora délutáni villásreggelire 600, a vacsorára 300 vendég hivatalos.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése